Trelde GIs U 12 drenge et mulehård fra guld ved Jysk Mesterskab
U12D-web
Forud var gået nogle dramatiske indledende kampe mellem Danmarks bedste U 12 drenge hold, som søndag var samlet til kampen om det Jyske Mesterskab i Bramminge ved Esbjerg.
De 8 kredsmestre i Jylland var placeret i to puljer. TGI begyndte mod Silkeborg Voel og vandt en sikker sejr på 14-11 efter 7-7 ved pausen. I næste kamp hed modstanderen Nibe og det blev en tæt affære – dog med TGI som toneangivende. Efter 7-6 ved pausen førte TGI 12-10 kort før tid, inden det lykkes for Nibe at udligne til sidst.

Herefter ventede JM favoritterne fra Lemvig i semifinalen, der kunne nøjes med uafgjort for at kvalificere sig til finalen og derfor skulle besejres. Lemvigs storskytter havde forud tyret 21 og 22 mål i kassen i de to første kampe mod Nibe og Silkeborg Voel, men det tillod Trelde ikke. I en ultra offensiv 3x2x1 formation i forsvaret pillede Marcus Rahbek og Andreas Händel pynten af Lemvigs storskytter og hvad de to forsvarsbacks ikke to sig af, nåede Treldes storspillende målmand Peter Knudsen i målet. Trelde kom bagud 3-0 efter 5 minutter – men ti minutter senere var det vendt til en 5-3 føring ved pausen. Anden halvleg blev et sandt figtherdrama, hvor TGI holdt Lemvig stangen. Lemvig fik udlignet til 5-5 med TGI kom foran 7-5 og sejrede til sidst 7-6 og var dermed i finalen.
Her ventede HEI, som forinden bl.a. havde gjort det af med Treldes rivaler, SAGU fra Esbjerg med 17-13 i den anden pulje.
Finalen begyndte intenst. Marcus Rahbek fortsatte sit fantastisk forsvarsspil og lukkede ned for HEIs storskytte, der havde lavet 13 i snit i de tre kampe forinden. I den anden ende kørte Treldes spil på skinner. Hvad TGI manglede i højde og drøjde havde holdet i teknik og hurtighed. Med 6 førsteårs på holdet var TGI både de yngste og mindste ved JM, men det fik ikke betydning, så længe holdet spillede det bedste håndbold. Og det gjorde Trelde.
Lynhurtige Joakim Vestergaard drev gæk med HEIs forsvar flere gange. TGIs hurtige fløj- og bagspiller var overalt på banen og nettede fire gange til en TGI 5-4 føring.
De sidste minutter før pausen blev dog dyre for TGI. To gange missede Trelde drengene fra 7 meter pletten og det blev straffet af HEI, der bragte sig i front med 10-6 ved pausen.
Men TGI slog ikke op i banen og fortsatte ufortrødent med at lægge pres på HEI efter pausen.
6-10 blev til 9-11 efter finurlige mål af Søren Sell og Simon Rold og fremragende målmandsspil af Peter Knudsen.

Og så begyndte et sandt drama i de sidste minutter. 6 minutter før tid ved 10-11 ”stjal” dommerbordet en TGI scoring, da der blev ”dømt ”overtrådt på TGIs trænerbænk for at komme inden for de tilladte tre meter fra dommerbordet – akkurat samtidig med at Trelde scorede fra fløjen.
Det slog dog ikke TGIs drenge ud. Angrebet efter fangede TGIs fantastiske stregspiller Søren Sell med sine helikopterarme endnu et indspil og udlignede til 12-12.
Med fire minutter tilbage blev TGI så ramt af en dobbeltudvisning. To mand i overtal gav HEI et pust og HEIs storskytte kom tæt på – for tæt på og blæste to kanonkugler i kassen.
TGI var nede med 12-14, men var ikke slået. I undertal blev der speedet op og så slog først Joakim til igen fra den ene fløj og bagefter Kristoffer Vestergaard fra den anden fløj og reducerede til 14-15 med et minut igen.
Afslutningen blev en gyser. HEI brændte på Peter i målet og TGI havde 20 sekunder til at udligne. To sekunder før tid lignede det en udligning, da Søren Sell sendte bolden mod fjerneste målstolpe, men på forunderlig vis, nåede HEIs keeper ned til bolden og forhindrede den omkamp, der ville kunne have spillet guldet over i Treldes hænder.

Treldes drenge kunne dog godt glæde sig over sølvmedaljerne og om bare tre uger kan holdet passende tage revanche mod HEI, når de to hold tørner sammen ved de Danske Mesterskaber i Hvidovre.
På et flot spillende Trelde mandskab blev Joakim Vestergaard topscore med 18 mål.
 
topbanner
Forside

Login FormLæs TGI bladet

Webmaster

Har du ris, ros eller

noget du vil have

på hjemmesiden?

 

Skriv til

mail@marker-it.dk